Hea tuju innustab tegema tervislikke toiduvalikuid
Ameerika psühholoogid (M. Gardenr jt) avaldasid jaanuaris 2014 uuringu tulemused, milles analüüsiti erinevate inimgruppide toiduvalikuid. Küsitluses selgitati välja, millal on inimesed orienteeritud mõnusale maitsele, millal mõtlevad enda tervisele ja soovile olla vanemas eas elujõulised ning teevad seepärast häid toiduvalikuid.
Psühholoogid järeldavad, et menüü valik sõltub suuresti tujust. Kui on hea tuju, siis tehakse tervislikke toiduvalikuid, kui aga on meeleolu halb, valitakse magusat ja rasvast toitu, krõpse, veini ja magusaid jooke. Seega on vaja arvestada, et meeleolu ja emotsionaalne seisund määravad suures osas toiduvaliku.
Positiivse suhtumise ja hea meeleolu korral tuleb soov hoida tervist, et ka vanemas eas ei oleks terviseprobleeme. Rõõmus meel paneb mõtlema tulevikule.
Teiseks oluliseks faktoriks on aeg- kui on aega, siis mõeldakse põhjalikumalt toidu tervislikkusele ja valitakse häid retsepte ning valmistatakse tervislikke roogasid.
OÜ Figuurisõbrad