Šokolaadikoogikesed
60 tükki
Põhi:
180 g Võideksit
240 g pruuni suhkrut
2 muna
1 sl kaneeli
veidi nelgipulbrit
50 g šokolaadi
1 tl küpsetuspulbrit
240 g jahu
150 g terveid sarapuupähkleid
Glasuur:
400 g toorjuustu (Esxuisa Fit 0,2%)
200 g valget šokolaadi
50 g bitter šokolaadi
1) Vahusta margariin suhkruga, lisa ükshaaval munad, maitsesta kaneeli ja nelgiga. Riivi šokolaad ning sega küpsetuspulbri ja jahuga. Lisa koos pähklitega margariinisegusse, sega õrnalt läbi.
2) Laota taigen sõrmepaksuselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kõrgusel 180° C juures umbes 20 minutit.
3) Glasuuri jaoks pane kaussi toasoe toorjuust. Sulata valge šokolaad veevannis, lisa see toorjuustule ja sega puulusikaga ühtlaseks kreemiks. Kata glasuuriga kook, silu ühtlaseks. Seejärel sulata veevannis mõru šokolaad ja nisista peale tumedad triibud. Lõika kook 60 tükiks, lase jahtuda.