Mahlane rabarberikook

Mahlane rabarberikook

Rabarber on üks esimesi kevadesi köögivilju, mida aiast võtta. Rabarberit peetakse dieettoiduaineks, kuna ta sisaldab vaid 9 kcal 100 g kohta ja on samas kiududerikas ning veerohke. Rabarberil on rida tervistavaid omadusi – alates organismi puhastajast immuunsüsteemi tugevdajani. Kuna rabarberivarred sisaldavad lisaks  kasulikele vitamiinidele ja mineraalainetele oblikhapet, siis selle tasakaalustamiseks soovitatakse seda kasutada koos piimatoo(de)tega.

Mahlases rabarberikoogis on ideeks kasutada Tere kaubamärgi all müüdavat piimakisselli, mis sobib  rabarberi kaaslaseks ja muudab koogi mahlaseks.

MAHLANE RABARBERIKOOK

12 tükki, 1 tükk: 

16 tükki, 1 tükk 

 

250 g jahu                                                      10

120 g kuni 70% võid (n Võideks)                       9,5

3 sl suhkrut                                                     2         

1 muna                                                           1

2 tl vaniljesuhkrut                                            0,5

veidi soola     

Täidis:

2 suurt rabarberivart

400 ml Tere piimakisselli                                 5

2  muna                                                          2

3 sl suhkrut                                                     2,5

30 g kookoshelbeid või mandlilaaste                 2,5

Valmistamine:

  1. Sega jahu, margariin, suhkur, muna, vaniljesuhkur ja sool taignaks, paki toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi.
  2. Täidise jaoks tükelda rabarberid ja sega 2 sl suhkruga. Klopi munad 1 sl suhkruga korralikult lahti, lisa piimakissell.
  1. Vooderda lahtikäiv koogivorm (Ø 26 cm) küpsetuspaberiga, suru taigen vormi põhja ja külgedele. Jaota rabarberitükid taignale, vala peale kisselli-munasegu. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180º C juures keskmisel kõrgusel umbes 35 minutit. Puista koogile kookoshelbed või mandlilaastud ja küpseta veel 10 minutit.