Suurepärane vahepala mandel!
Suurepärane vahepala – 12 mandlit põske!
Mandlid sobivad niisama krõbistamiseks, magustoitudesse lisamiseks - martsipanis, kookides ja kompvekkides, aga ka suurepäraselt kala- ja kanaroogadesse. Mandlid jaotatakse mõrudeks ja magusateks. Mõrumandli eeterlikku õli, mida nimetatakse mandliessentsiks, kasutatakse liköörides (amaretto), ravim- ja kosmeetikatööstuses, aga ka maitsestamisel. Magusad mandlid on meeldivad süüa kooritult ja koorimata kujul, tervelt ja poolitatult, laastudeks lõigatult, purustatult ja jahvatatult, soolatult, suitsutatult ja magustatult. Jahvatamisel saadakse mandlitest kreemjas pasta, mida nimetatakse mandlivõiks. See sobib nii leivamäärdeks kui ka suppidesse ja kastmetesse. Oluline on aga kaalulangetajal kasutada mandli toiteväärtust ja süüa teda kerge, hästi kõhtu täitva vahepalana.15 g mandleid (umbes 10-12 mandlit) annavad energiat 1 ühiku eest, kuna on rikkad küllastumata rasvhappete poolest. Nendes on rohkesti kiudaineid ja valku, vähem süsivesikuid. Eriti hinnatav on aga mandlite mineraalainete koostis – nad sisaldavad magneesiumi, kaaliumi, fosforit , vaske, tsinki. Vitamiinidest on arvestataval hulgal E-vitamiini ning B-grupi vitamiine, nagu riboflaviini (B2) ja niatsiini (B3), foolhapet ning D- ja K- grupi vitamiine.
Vali leotatud mandlid vahepalaks, sest sellega:
* vähendad südamehaiguste ja insuldi riski
* toetad immuunsust ja närvisüsteemi
* toidad nahka ja ennetad kortsude teket
* tugevdad luustikku ja liigeseid
* toetad loote arengut.
* ei ole näljane ja kaalulangetamine edeneb.
SOOVID TERVISLIKULT KAALUST ALLA VÕTTA? ONLINE TOIDUPÄEVIK ON ABIKS!
VÕI TULE FIGUURISÕPRADE GRUPPI! GRUPPIDE AJAD LEIAD SIIT
veel figuurisõbralikke nippe ...