Kurkum

Kurkum

Kurkum on kollast värvi, idamaine maitseaine, mis sobib igapäevaseks toitude maitsestamiseks -  pajaroogade ja kastmete sisse, pastatoitudesse ja lihale. Ta sobib ka jookidesse - kurkumitee või kurkumipiimana.

Kuna kurkum sisaldab rikkalikult antioksüdante ja vitamiine,  on põletikevastane ja hea  külmetushaiguste ennetaja, siis on viiruste hooajal kasulik teda sagedamini kasutada erinevates retseptides.

Kurkum aitab ravida:

Arvestada võib seda, et kurkumi maitse on idamaiselt vürtsine ja ei pruugi kõigile meeldida.

Kuldsed üleöö kaerahelbed

1 portsjon 3,5 ü

  1. Kuumuta piim keemiseni, lisa kurkum, must pipar ja kardemon ning sega hoolega.
  2. Lisa kaerahelbed, sool, mesi ja soovi korral chia seemned. Kata kaanega ja jäta üleöö paisuma.
  3. Serveeri meelepäraste marjade või puuviljadega.
  4. Kui soovid süüa soojalt, kuumuta paisunud kuldsed kaerahelbed keemiseni, võta pliidilt, kata kaanega ja lase mõned minutid seista. Sel juhul ära mett alguses lisa, vaid pärast kuumutamist, sest mesi kaotab kuumutades oma väärtuse. 

SOOVID TERVISLIKULT KAALUST ALLA VÕTTA? ONLINE TOIDUPÄEVIK ON ABIKS! SISALDAB TUHANDEID TERVISLIKKE RETSEPTE, MIS SOBIVAD KOGU PERELE!

 

 

veel figuurisõbralikke nippe ...