Retsept pühadeks: Mustsõstra-kohupiimakook valge šokolaadiga
8 portsjonit 25 ühikut, 1 portsjon 3 ühikut
Vaja läheb:
100 g Digestive küpsist
50 g võid
ingveripulbrit
4 želatiinilehte
600 g maitsestamata torukohupiima, 3% rasva, (Alma)
4 sl suhkrut
200 g külmutatud mustsõstraid
1 sl suhkrut
50 g valget šokolaadi
Valmistamine:
1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Purusta küpsised, sega sulatatud võiga ja maitsesta ingveriga. Suru küpsisemass 18 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja küpseta eelsoojendatud 180kraadises ahjus umbes 5 minutit.
2. Purusta kergelt sulanud mustsõstrad, lisades 50 ml kuuma vett ja 1 sl suhkrut.
3. Mikserda kokku kohupiim ja suhkur ning sega juurde purustatud mustsõstrad.
5. Paisuta ja sulata želatiin ja sega kiirelt kohupiima-mustsõstrasegusse. Vala täidis jahtunud küpsisepõhjale, silu ühtlaseks ning pane külmikusse tahenema.
5. Riivi või tõmba noaga valgest šokolaadist laastud. Kaunista kook šokolaadilaastude ja mustade sõstardega.
SOOVID TERVISLIKULT KAALUST ALLA VÕTTA? ONLINE TOIDUPÄEVIK ON ABIKS!
Kauneid pühi!