Väärtuslik lehtkapsas
Lehtkapsas on meil viimasel ajal omandanud tuntust ja populaarsust. See taim kasvab hästi siinses kliimas. Ta on C-vitamiinirikas, mistõttu on hea fütonutrient ja temas leiduvad mineraalained imenduvad hästi.
Lehtkapsa ingliskeelne nimetus on kale, seetõttu kutsutakse seda ka Eestis sama nimega.
Lehtkapsa head omadused:
-
rohke C-vitamiini sisaldus, mistõttu on heaks antioksüdandiks, aitab kaasa mineraalainete imendumisele
-
sisaldab palju A-vitamiini ning on hea silmade ja naha tervisele
-
on väga rikas K-vitamiini poolest, mis aitab kaasa verehüübivusele ja on luukoe tugevdajaks
-
sisaldab rikkalikult kaaliumi, mis teeb ta heaks toeks südamelihase tööle
-
kaltsiumi, fosfori ja rauarohkus aitab luude ja vererakkude tervist hoida,
-
tema valgud on väärtuslikud kaitsekehade moodutumisel ning on hästi omandatavad
-
kiudainete rikkalik sisaldus aitab kaasa ainevahetusele, kuid on ka hea soolestiku mikroobidele.
Kasutada soovitame lehtkapsast salatites, suppides, ahjuroogades, panniroogades ning võib ka küpsetada krõpsuvaks näksimistoiduks. Kuna tal on võrdlemisi intensiivne ja tugev maitse, siis on hea enne tarvitamist kupatada paar minutit soolvees. Sellega mõrudus väheneb.
HEA IDEE! VALMISTA LEHTKAPSA KRÕPSUD. RETSEPTI LEIAD SIIT
SOOVID TERVISLIKULT KAALUST ALLA VÕTTA?
ONLINE TOIDUPÄEVIK ON ABIKS! SISALDAB TUHANDEID TERVISLIKKE RETSEPTE, MIS SOBIVAD KOGU PERELE!