Riisi-kanaroog

Riisi-kanaroog

4 portsjonit, 1 portsjon 

300 g broilerifileed  
4 tl õli    
200 g kuiva pikateralist riisi 
300 g porgandeid  
45 g rosinaid   
1 sibul
küüslauguküüs
soola
pipart
karrit
safranit või kurkumit

1.Lõika broilerifileed suuremateks tükkideks, riivi porgandid, leota rosinad, pese riis, haki või lõika rõngasteks sibul ja pressi küüslauguküüs.
2.Kuumuta pannil õli, lisa broilerifileetükid ja prae suuremal kuumusel kiiresti läbi.
3.Lisa porgandid ja rosinad ning lase (väiksemal kuumusel) pisut haududa. Seejärel lisa sibul ja küüslauk, sega ja hauta veel pisut, maitsesta soola ja pipraga.
4.Kalla segu potti, lisa riis ja niipalju (tulist) vett, et riis oleks kenasti kaetud ning pane tasasele tulele hauduma. Sega aeg-ajalt. Vajadusel lisa kuuma vett ja hauta kuni riis on pehme.
5.Kontrolli veelkord maitset, vajadusel maitsesta soola ja pipraga, siis lisa karri ja kurkum. Sega hästi läbi.
6.Serveeri koos meelepärase toorsalatiga.