Kiire pähklileib
12 tk; 1 tk
30 min küpsetamiseks
225 g täisteranisujahu (1 sl jäta töölauale panemiseks)
225 g nisujahu
7 g kuivatatud pärmi
300 ml piima
Spray õli pihustamiseks
60 g hakitud pähkleid
1 tl piima peale määrimiseks
1. Sõelu jahu kaussi, lisa pärm ja 1 tl soola, tee keskele auk, kuhu vala soe piim. Kasuta puulusikat segamiseks, vajadusel lisa vett.
2. Sõtku kätega taignaks, aseta jahuga kaetud töölauale ja sõtku vähemalt 10 minutit kuni tainas muutub ühtlaseks ja elastseks.
3. Pihusta kauss kergelt õliga ja aseta tainas kaussi, kata rätikuga ning jäta kerkima sooja kohta vähemalt tunniks, kuni taigen on kahekordistunud.
4. Torka taigent, et see tõmbuks tagasi ja sõtku veel 5 minutit. Sõtku pähklid taignasse, ja vormi vorsti kujulseks. Jaga 3-ks võrdseks osaks.
5. Rulli iga osa pikaks õhukeseks ribaks, et kõik kolm oleksid ühepikkused ja ühepaksused. Aseta ribad kõrvuti, ühest otsast pane 3 riba kokku ja põimi ribad palmikusse. Pane tainas küpsetusvormi, kata rätikuga ja jäta kerkima veel tunniks.
6. Eelsoojenda ahi 200 kraadini. Pintselda tainast piimaga ja küpseta umbes 30 minutit või kuni sai muutub pealt kuldpruuniks. Lase jahtuda.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...