Pirnikeeks

Pirnikeeks

18 viilu; 1 viil

NB! Keeksi valmistamisel peavad olema kõik komponendid toasoojajd, seepärast võta nii margariin kui munad aegsasti külmikust soojenema.
2 pirni     
100 ml sidrunimahla   
1 tükk kaneelikoort
140 g väherasvast margariini   
165 g suhkrut    
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna   
300 g jahu    
2 tl küpsetuspulbrit
40 g kaerahelbeid   

1. Tükelda pirnid, kuumuta koos sidrunimahla ja kaneelikoorega keemiseni. Lase jahtuda.

2. Vahusta toasoe margariin suhkruga, lisa suhkruasendaja ja vaniljesuhkur, hõõru ükshaaval juurde munad.

3. Sega taigna hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaerahelbed.

4. Võta kaneelikoor pirnivedelikust välja, tõsta pirnid koos vedelikuga taigna hulka.

5. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud 26 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 70 minutit.

6. Lõika keeks 18 viiluks.