Kana- ricotta pirukas

Kana- ricotta pirukas

6 portsjonit ; 1 portsjon  

Põhi:
3 keskmist kartulit   
pisut soola
25 g 50% margariini    
120 g jahu   
Täidis:
100 g rasvata küpsetatud kanaliha  
100 g suvikõrvitsat   
1 punane paprika
2 tomatit
75 g porrut
1 muna          
250 g karp Ricotta juustu     
100 ml mineraalvett
soola, pipart, tšillipulbrit, karrit
                                                                
1. Põhja valmistamiseks keeda kartulid ja püreesta lisades margariini, maitsesta soolaga. Lase püreel pisut jahtuda ja sega siis jahu vähehaaval hulka.

2. Vajuta taigen küpsetuspaberiga kaetud u. 27cm läbimõõduga vormi ja küpseta põhja 225kraadises ahjus 15minutit.

3. Samal ajal valmista täidis. Lõika kanaliha väikesteks tükkideks, viiluta suvikõrvits, paprika, porru ja tomatid õhukesteks viiludeks. Klopi munad lahti, lisa mineraalvesi ja ricotta, sega korralikult läbi, maitsesta.

4. Lao liha ja köögivili pirukapõhjale. Vala peale muna- ricotta segu ja küpseta ahju keskosas kuni täidis on hüübinud, umbes 30 minutit.

5. Serveeri pirukat soojalt.
 
Pirukat võib süüa näiteks kergeks eineks koos värske köögiviljasaltiga.