Kõrvitsa panniroog kuskussiga

Kõrvitsa panniroog kuskussiga

 4 portsjonit ; 1 portsjon


2 sibulat

2 küüslauguküünt

3 tomatit

500 g kõrvitsat

2 tl õli

1 tl jahvatatud köömneid

300 ml kuuma köögiviljapuljongit

soola

jahvatatud musta pipart

150 g rohelist Türgi uba

200 g vees konserveeritud valgeid ube

30 g kuivatatud aprikoose

½ sidruni mahl ja riivitud koor

150 g kuskussi

4 sl hakitud värsket koriandrit


1. Haki sibulad, purusta küüslauguküüned, lõika tomatid tükkideks ja kõrvits kuubikuteks.

2. Kuumuta õli teflonpannil, prae selles sibulat ja küüslauku umbes 5 minutit. Lisa köömned ja jätka kuumutamist 1 minuti jooksul.

3. Vala pannile 100 ml köögiviljapuljongit, tomat ja kõrvits. Maitsesta soola ja musta pipraga. Vähenda kuumust, ja hauta kaane all 15 minutit.
4. Lisa pannile rohelised oad ja nõrutatud oakonserv ning jätka kuumutamist veel 5 minutit.

5. Lõika aprikoosid väikesteks tükkideks, lisa koos riivitud sidrunikoore ja sidrunimahlaga ülejäänud puljongisse, lase keema tõusta, vala kuskussile ja lase kaane all seista 5 minutit. Sega kahvliga õhulisemaks ja raputa peale pool koriandrist.
6. Serveeri kõrvitsarooga kuskussiga ja raputa peale ülejäänud koriander.