Porgandikarask juustukattega
20 portsjonit ; 1 portsjon
1 liiter petti
1 tl soodat
450 g odrajahu
4 suurt porgandit
1 sl õli
soola
köömneid
100 g väherasvast riivitud juustu
-
Sega odrajahu hulka sooda ja pett.
-
Lõika porgandid väikesteks tükkideks. Kuumuta pannil õli ja hauta porgandid kergelt läbi, lase jahtuda ning lisa tainasse. Maitsesta soolaga.
-
Kalla tainas plaadile, puista peale köömned ja riivjuust.
-
Küpseta eelsoojendatud 225-kraadises ahjus.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, veebruar 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...