Pasta kreemja tomatikastmega
4 portsjonit; 1 portsjon
4 portsjonit 14
1 portsjon 3,5
1 küüslauguküüs
1 sibul
1 punase paprika kaun
1 väike suvikõrvits
1 porgand
2 tl õli
200 ml puruatatud tomatikonservi
2 tl tomatipastat
1 tl ürte
100 g 15% toorjuustu
pisut suhkrut
soola
pipart
200 g lintpastat
värsket basiilikut
1. Haki köögivili ja prae õlis kergelt läbi.
-
Lisa tomatikonserv, tomatipasta ja ürdid ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit.
-
Püreesta umbes pool köögiviljast, lisa toorjuust, maitsesta suhkru soola ja pipraga. Sega ülejäänud köögivilja hulka, kuumuta läbi.
-
Keeda lintpasta soolaga maitsestatud vees vastatvalt pakendil olevale juhisele.
-
Serveeri pastat tomatikastmega, garneeri värske basiilikuga.
Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011
Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...