Veisefilee mustsõstrakastmega

Veisefilee mustsõstrakastmega

2 portsjonit ; 1 portsjon

 

1 suur sibul

100 ml vett

100 ml mustsõstramahla

2 tl kastmepaksenduspulbrit

4 sl 15% toorjuustu

soola

Cayenne'i pipart

suhkrut

100 g sügavkülmutatud mustsõstraid

2 tl õli

2 x 125 g veisefileed

pipart

200 g keedetud kartuleid

 

  1. Haki sibul ja hauta väheses vees kergelt läbi. Lisa mustsõstramahl ja ülejäänud vesi, kuumuta keemiseni ja lisa kastmepaksendaja.

  2. Sega kastme hulka toorjuust, maitsesta soola Cayenne pipra ja suhkruga. Lisa kastmesse mustsõstrad ja kuumuta läbi.

  3. Kuumuta pannil õli ja prae lihalõike kummaltki poolt umbes 3 minutit. Maitsesta soola ja pipraga.

  4. Serveeri veisefileed mustsõstrakastme ja keedetud kartulitega.

Retsept avaldatud ajakirjas Tervis Plus, märts 2011

Foto: Priit Palomets
Toidu valmistas: Juhan Heinsalu, restorani Aed peakokk