Rosina-pirnikook
20 tükki; 1 tükk
2 kg punaseid pirne
400 ml mustsõstranektarit
500 g jahu
50 g värsket pärmi
50 g väherasvast (45%) margariini
250 ml leiget rasvata piima
soola
1 tl purustatud aniisiseemneid
1 muna
2 sl suhkrut
4 sl rosinaid
½ tl jahvatatud ingverit
½ tl kaneeli
-
Lõika pirnid sektoriteks ja pane kõrge servaga kaussi. Lisa mustsõstranektar, lase pirnidel umbes 1 tund seista aeg-ajalt ettevaatlikult keerates. Kalla teise kaussi 480 g jahu ja tee keskele väike süvend. Murenda sinna pärm, sega koos 3 sl leige piimaga ühtlaseks taignaks ning jäta kinnikaetult sooja kohta ligikaudu 15 minutiks kerkima.
-
Lisa margariin, piim, näputäis soola, aniis ja muna. Sõtku taigent ja jäta kinnikaetult sooja kohta veel umbes 30 minutiks kerkima. Rulli taigen ülejäänud jahuga lahti ja laota küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile. Võta pirnid vedelikust välja, lase nõrguda Kuivata pirnid ja lao need tihedalt taignale.
-
Sega kokku suhkur, pestud rosinad, ingver ja kaneel ning puista pirnidele. Lase koogil veel 10 minutit seista. Küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kõrgusel 200° C juures umbes 45 minutit.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...