Õuna-pistaatsiakook
20 tükki; 1 tükk
260 g väherasvast margariini
150 g tuhksuhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
1 muna
1 munakollane
210 g jahu
200 g tärklist
1,5 kg punaseid õunu
6 sl õunakeedist (võib asendada aprikoosikeedisega)
30 g hakitud pistaatsiapähkleid
-
Vahusta margariin tuhksuhkruga, maitsesta vaniljesuhkruga, lisa muna ja munakollane ning hõõru õhuliseks. Sega kokku jahu ja tärklis ning sõelu margariini hulka, sega ühtlaseks. Mägi taigen toidukilesse ja pane 30 minutiks külmkappi. Rulli taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
-
Lõika õunad (koos koortega) viiludeks, lao taignale. Küpseta eelsoojendatud ahjus keskmisel kuumusel 180° C juures umbes 30 minutit. Määri keedis koogile, puista peale hakitud pistaatsiapähklid.
Meie Nipid
Kui tavaliselt peetakse maitseparandajateks suhkrut, soola ja rasva, siis figuurisõpradel on parem need unustada ja pöörata pilk maitsetaimede, vürtside ja ürt ...
Aeg iseendale Pühade eel jätkub meil tegevusi kuhjaga. Vaja on osta kingitusi, mõelda mida pühade lauale maitsvat ja pidulikku valmistada.Tööl on vaja viimased o ...