Spargelkapsa- lõhepirukas

Spargelkapsa- lõhepirukas

 8 tükki; 1 tükk

1 muna   
240 g jahu    
soola
2 sl hakitud peterselli
90 g väherasvast margariini 
6 sl vett

Kate:
800 g spargelkapsast ehk brokolit
2 muna  
250 g rasvata pakikohupiima  
100 ml piima        
100 ml köögiviljapuljongit 1/2 tl pulbrist
valget pipart
2 tl hakitud tilli
120 g suitsulõhet  

 Eralda munavalge rebust. Sega jahu,  munakollane, margariin, vesi, 1 sl peterselli, 1 tl soola ühtlaseks tainaks. Mähi tainas kilesse ja aseta 30 minutiks külmkappi. Rulli tainas lahti ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi.
 Katte jaoks jaga brokoli õisikuteks ja keeda soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Nõruta, pane keeduvesi kõrvale.  Klopi lahti 2 muna ja ülejäänud munavalge, sega juurde kohupiim, piim, 100 ml brokoli keeduvett ja puljong ning maitsesta pipra, soola ja tilliga.
 Jaota brokoli tainale, kata lõhetükkidega ja vala peale kohupiima-piimasegu. Küpseta pirukat eelsoojendatud 200-kraadises praeahjus 30 minutit.