Lihtsaid grilliretsepte

Lihtsaid grilliretsepte

 Linnulihavarras ananassi ja aedviljaga

Lõika parajateks tükkideks 120 g linnuliha fileed, 2 ananassirõngast (värske või suhkruta konserv), 1 paprika ja 1 sibul. Lisa juurde 1  tl oliiviõli, maitsesta  soola, pipra ja paprikapulbriga ning sega läbi. Lase seista umbes 10 min.
Seejärel lüki vaheldumisi vardasse ja küpseta grillil 10-15 minutit.

 Grillitud kalafilee
Määri 150 g forellifilee tükile 1 sl  16% maitsetaimedega sulatatud juustu, maitsesta soola, pipra ja küüslaugusoolaga. Lõika väikesteks tükkideks 1 sibul, 1 tomat ja ½ paprikat. Aseta kala fooliumile, puista üle aedviljatükikestega, keera kokku ja grilli umbes 30 min.

 Grillitud küüslaugukrevetid
Aseta  puidust vardasse 10  hiidkrevetti. Sega 1 pressitud küüslauguküüs  2 tl sidrunimahla, 1 tl taimeõli, soola ja pipraga. Määri krevetid seguga ja lase umbes 2 tundi seista.
Salati jaoks rebi tükkideks ½ salatipead, 50 g poolitatud kokteiltomateid ja 1 tükeldatud paprika. Salatikastmeks  sega 1 tl taimeõli, 2 tl valget veiniäädikat, 1 tl sidrunimahla, soovi korral ½ tl magusat sinepit ja 1 tl värskeid maitsetaimi. Grilli  vardaid  mitu korda pöörates  ja marinaadiga kastes umbes 10 minutit.
Siia juurde sobivad väga hästi õhukeste küüslaguviiludega kaetud grillitud tomatisektorid.

 Köögiviljavardad  
Lõika 3 cm tükkideks 1 paprika, 1 suvikõrvits, 1 baklažaan ja  1 punane sibul. Lüki köögiviljatükid vaheldumisi puidust vardasse.
Marinaadi jaoks sega 1 sl sidrunimahla, 1 tl sojakastet, 1 tl taimeõli ja maitsesta 1 pressitud küüslauguküüne, 1 tl värske rosmariini, soola ja pipraga. 
Lase varrastel marinaadis seista umbes  30 minutit.
Grilli vardaid pidevalt  pöörates.