Täidetud pikkpoiss

Täidetud pikkpoiss

8 portjonit  1 portsjon

0,5 dl riivsaia või 2 keedetud kartulit   
1 dl vett 
450 g delikatesshakkliha      
1 hakitud sibul 
1 muna      
1 purustatud küüslauguküüs 
jahvatatud rohelist pipart 
jahvatatud musta pipart 
1 tl soola
Täidis:
1 suur porrulauk 
1 tl oliivõli       
50 gr 15%-st riivjuustu    
jahvatatud musta pipart

Alusta täidise valmistamisest:
1. Haki porru ja prae kiirelt õlis. Jahuta. 
2. Lisa jahtunud porrule maitseained ja riivitud juust. 
3. Paisuta riivsai vees umbes 5 minutit või riivi keedetud kartulid. Lisa sellele hakkliha, sibul, kanamuna, küüslauk ja maitseained, sega taignaks. 
4. Rulli taigen küpsetuspaberile nii, et selle keskele saad lusikaga laotada porrutäidise ja keera haklihamass ümber täidise. Moodustub hakklihapätsike.
5. Küpseta ahjus 45 minutit 175 kraadises eelsoojendatud ahjus.

Täidiseks võid veel proovida: 
Munatäidis: Lõika 4  kõvaks keedetud muna (4 ühikut) neljaks ja laota need hakkmassile. Lisa peale eelnevalt vees leotatud mustad ploomid.
Seenetäidis: 300 g šampinjone (1 ühik). Haki seened ja prae need ilma rasvata teflonpannil seni, kuni seentest eralduv vesi on aurustunud. Haki 1 mugulsibul ja puunista. Sega omavahel kokku ja kasuta täidiseks.
Kõrvale paku hautatud köögivilju ja keedetud riisi.